بازسازی فک با استفاده از پلیت سفارشی

پیشینه:
اخیرا در بسیاری از موارد از مدل­‌های سه بعدی در درمان و جراحی استفاده می­‌شود. با این حال از این مدل­‌ها با هدف ساخت پروتز به صورت خاص و شخصی­‌سازی‌شده به ندرت استفاده شده است. گزارش حاضر یک مورد بازسازی فک پایین را با استفاده از پلیت مش‌بندی شخصی­‌سازی‌شده – که براساس یک مدل سه بعدی که از اطلاعات سی‌تی اسکن بیمار حاصل شده است – را بررسی می­‌کند.

هدف:

بیمار مردی 24 ساله که سه سال قبل تحت عمل جراحی برداشت تومور قرار گرفته و با استفاده از پیوند استخوان از ناحیه استخوان اسفنجی و مغز استخوان از ناحیه­‌ی لگن مورد درمان قرار گرفته­ بود که در نهایت منجر به این عمل جراحی مجدد شد.

روش:

پیش از عمل جراحی ابتدا یک مدل سه بعدی از فک پایین بیمار ساخته ­‌شد. مدل سه بعدی با استفاده از اطلاعات حاصل از سی‌تی اسکن بیمار ایجاد شد. سپس پلیت مش­‌بندی­‌ شده شخصی­‌سازی‌شده ساخته‌­شد.

برداشت و نتیجه­‌گیری:

در مقایسه با روش­‌های معمول، این نوع از جراحی عموما ساده­‌تر، آسان­‌تر، و در زمان کوتاه­‌تر انجام می­‌شود. استفاده از مدل سه بعدی در این روش امکان تجسم و درک میزان حساسیت­‌ها را به­‌طور قابل توجهی افزایش می‌­دهد. این جراحی حدود 6 ساعت و 31 دقیقه به طول انجامید. در حال حاضر قطعات شخصی­‌سازی‌شده تنها به داده­‌های سی‌تی برای ایجاد مدل سه بعدی نیاز دارند. همچنین، آزمایشگاه تصاویر ارسالی مربوطه را ساده­‌سازی کرده  و منجر به ساخت سریع مواد سفارشی می­‌شود. این مزایا می­‌تواند به­‌طورگسترده‌ای مورد استفاده قرار گیرد و در حرفه­‌ی جراحی دهان به­‌طور قابل توجهی به‌­کار برده­ شود.

 

“نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است”