تومور استخوانی فک – بخش اول
بسیاری از تومورها، چه خوشخیم و چه بدخیم، در فک شکل میگیرند. علائم تومور استخوانی فک عبارتند از ورم، درد، حساسیت و جابهجایی غیرمنتظره دندانها. برخی از تومورها ممکن است پس از تصویربرداری از دندان شناسایی شوند و برخی در معاینات روتین دهان و دندان. نحوه درمان به محل و نوع تومور بستگی دارد. احتمال دارد بعضی از تومورهای خوشخیم تنها نیاز داشته باشند تا تحت نظارت باشند با این حال در اکثر موارد لازم است تا تومور برداشته شود و سپس بافت استخوانی با گزینههای ممکن بازسازی شود.
چنانچه تومور استخوانی فک در مرحله اول در تصویربرداری شناسایی نشود، تشخیص آن در معاینات بالینی امکانپذیر است از آن جایی که با ورم صورت و کام، حساسشدن استخوان و درد شدید همراه است.
رشد و بیرونزدگی استخوانی غیرطبیعی میتواند در فک پایین رخ دهد و سبب نگرانی در مورد ایجاد تومور شود اما معمولاً این موارد خوشخیم بوده و مادامی که در رسیدگی به دندانها و عملکرد آنها اخلالی ایجاد نکند، مشکلساز نمیباشد.
رایجترین نوع تومور فک، سرطان سلول سنگفرشی است که از حفرههای دندانی به استخوان حمله میکند و میتواند هر قسمت داخل دهانی از فک بالا و پاین را درگیر کند.
“نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است”