بازسازی جمجمه با استفاده از پروتز تولیدشده به روش پرینت سهبعدی تیتانیومی برای نقص استخوان پیشانیبینی – قسمت اول
شرایط متعددی نظیر ترومای کرانیوفاسیال یا تومورها میتوانند منجر به کرانیکتومی قسمت جلویی قاعده جمجمه قدامی شوند. بازسازی نواحی اوربیت، پیشانی و بینی به دلیل پیچیدگی آناتومی آنها میتواند چالشبرانگیز باشد. کرانیوپلاستی یا بازسازی جمجمه میتواند با اصلاح مثبت عروق مغزی و مایع مغزی نخاعی .عملکرد روانشناختی و شناختی-عصبی را بهبود بخشد، اما نتیجه ظاهری (زیبایی) نیز باید درنظر گرفته شود
با اینکه کرانیوپلاستی یک عمل جراحی مغز و اعصاب کمریسک به حساب میآید، عوارض متعددی نیز دارد که از میان آنها میتوان به عفونت بهعنوان شایعترین عارضه اشاره کرد. این امر اغلب بهخاطر عفونت مقاوم به درمان یا عودکننده منجر به خارج کردن پروتز و کیسهای با نتیجه مطلوب مانند بیمار شماره ۳ ما میشود.
امروزه مواد متعددی برای اصلاح این نقایص وجود دارند: استخوان اتولوگ، هیدروکسی آپاتیت، پلی متیل متاکریلات، پلیاتراترکتون (پیک) و مش تیتانیومی.
طراحی سفارشی با استفاده از اسکن توموگرافی کامپیوتری (سیتی اسکن) سهبعدی ساخت آناتومیکی پروتزها را بهشدت ارتقا داده است.
هدف از این پژوهش ارزیابی عوارض پس از عمل، نتایج ظاهری و وضعیت بیماران پس از کرانیوپلاستی با استفاده از تیتانیوم پرینت سهبعدی (متریالایز) بوده و بر روی پروتزهای بهکار رفته برای نقص استخوان پیشانیبینی تمرکز دارد.
با یک جستجوی گذشتهنگر ۱۹ کیس بهکارگیری پروتز تیتانیومی پرینت سهبعدی در عمل کرانیوپلاستی بین سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۸ شناسایی شدند. ۱۲ بیمار مرد (۶۳/۲٪) مرد و سن متوسط در زمان کرانیوپلاستی۱۱/۳±۴۷/۴ سال بود.
معیار ورود به مطالعه بهکارگیری پروتز تیتانیومی پرینت سهبعدی (متریالایز) در عمل کرانیوپلاستی صرفنظر از تاریخ عمل جراحی بود. هیچ بیماری حذف نشد. پروندهها با توجه به دادههای جمعیتشناسی، بالینی،آزمایشگاهی، رادیولوژیکی و پزشکی بازبینی شدند. تاریخ اولین عمل جمجمه کرانیکتومی و قراردهی پروتز در کرانیوپلاستی، و همینطور اندیکاسیون عمل کرانیوپلاستی قراردهی پروتز تیتانیومی ثبت شدند. زمانبندی و عوارض پس از عمل مربوط به بازسازی جمجمه (هماتوم نیازمند تخلیه، عفونت گرافت کرانیوپلاستی، نشت مایع مغزی نخاعی (CSF)، مشکلات ظاهری و…) در صورت وجود ذکر شد. سیتی اسکن و امآرآی پیش و پس از عمل مورد بررسی قرار گرفتند. وضعیت بیمار و شرایط بالینی با استفاده از سوابق پزشکی، پایگاه دادههای بیمار و اطلاعات بهدست آمده از پزشکان عمومی ارزیابی شدند
میتوانید نتایج مربوط به فالوآپ این بیماران و جمع بندی این تحقیق را در بخش بعدی مطالعه کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!