ترمیم جمجمه – بررسی ده مورد – بخش دوم
نقص استخوان جمجمه ممکن است به علت آسیب و ضربه توسط جسم خارجی، عفونت استخوان جمجمه و آزادسازی فشارهای مغزی در کرانیکتومی رخ دهد. نقصهای جمجمه علاوه بر ظاهر و زیبایی فرد، موجب اختلالات عملکردی نیز میشود. تقارن استخوان جمجمه علاوه بر ظاهر، از نظر روانی و بهبود روابط اجتماعی بیماران نیز تاثیرگذار است. در بیماران مبتلا به نقایص جمجمه، نقصهای عملکردی نیز مشاهده شدهاست. در این قبیل بیماران سندرم trephination میتواند رخ دهد. علائم اصلی شامل سرگیجه، تحریکپذیری، اضطراب و عدم تحمل سر و صدا و ارتعاش است. ترمیم جمجمه به عنوان روشی برای درمان این سندرم شناخته میشود. برخی از مطالعات بهبود قابل توجه عملکردی را پس از ترمیم گزارش کردهاند. به همین دلیل بازسازی استخوان جمجمه و دستیابی به تقارن نه تنها از نظر ترمیم زیبایی بلکه برای بهبود عملکرد عصبی نیز از بیشترین اهمیت برخوردار است.
روش ساخت افزودنی (پرینت سه بعدی) در چند سال گذشته توسعه یافته و این امکان را فراهم میکند تا پیش از عمل جراحی، پروتز شخصیسازیشده دقیقا متناسب با نقص جمجمه بیمار ساخته شود.
پروتزهای کرانیوپلاستی شخصیسازیشده در مقایسه با مشهایی که در حین جراحی شکل داده میشوند، دارای مزایای فراوانی هستند. از جمله این مزایا میتوان به کاهش زمان جراحی، اثرات مثبت بر روند درمان، جراحی همراه با ریسک کمتر، عدم نیاز به استفاده از پیوند، نتایج زیبایی بهتر، بهبود سریعتر و در نتیجه به دلیل کوتاه شدن دورهی درمان کاهش هزینه اشاره کرد.
“نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است”