بازسازی فک پایین پس از شکستگی پلیت – بخش اول
بازسازی فک پایین بعد از برداشتن ناحیهی آلوده شده (ریزکشن) همواره به صورت یک مشکل برای جراحان و بیماران مطرح بوده است. هدف اصلی در درمان نئوپلاسمهای (توده و یا تومور) بدخیم و خوشخیم، درحقیقت برداشتن تومور با کمترین اثرات منفی میباشد. روش اصلی بازسازی فک پایین از اوایل 1980 استفاده از یک پلیت بازسازی حین جراحی برداشتن تومور و یا با کمی تاخیر بوده است.
هنگامی که شکستگی پلیت در بیمارانی که قادر نیستند و یا حاضر به پذیرش پیوند بافت نیستند رخ میدهد، پزشکان گزینههای محدودی برای درمان پیشرو دارند. یک راه جایگزینی کل پلیت میباشد. برای این منظور اغلب میبایست از یک پلیت بلندتر و یا یک پلیت در جهت متفاوت که بتواند به اندازهی کافی با استخوان در تماس بوده و به درستی فیکس شود، استفاده شود.
در این پژوهش یک روش جدید به منظور بازسازی ناحیهی شکسته شده به کار رفته است که بازسازی و دوام و ثبات را با حداقل خطرات ممکن انجام میدهد.
تشخیص و شناسایی یک پلیت بازسازی شکسته شده فک پایین براساس سوابق بیمار، معاینه بالینی و رادیوگرافی پانورامیک در 3 بیمار انجام گرفت. همچنین به منظور ساخت یک مدل سه بعدی از تمامی نقاط فک پایینی با پلیت شکسته شده، از روش سیتی اسکن فک استفاده شد.
بخشی از پلیت بازسازی شکسته شده که بر روی استخوان فک باقی مانده بود برداشته شد و یک پروتز جامد تیتانیومی به منظور انطباق با استخوان فک، قطعهای مشابه با قسمت فک یک پروتز TMJ، طراحی شد.
“نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است”