ساخت افزایشی در جراحی دهان و صورت – قسمت سوم
/در فک و صورت, فک، صورت و جمجمه, مقالات/توسطهدف از این بررسی، برجسته کردن و بحث در مورد دو تکنولوژی در حال ظهور برای بازسازی نقایص استخوانی در جراحی دهان و صورت میباشد: 1) مدلسازی سریع و کامپیوتری و ساخت پروتز شخصیسازیشده برای بازسازی نقصهای استخوانی بزرگ و 2) بلندی کف سینوس ماگزیلاری به عنوان یک مدل معتبر برای آزمایش رویکرد مهندسی بافت در توانایی روشهای جراحی تک مرحلهای.
در این دو مدل استفاده از درمانهای سلولی به ویژه استفاده از درمان سلولی بنیادی چربی، موجب ترویج بازسازی و یا ساخت نواحی آسیبدیده با استفاده از فعالیتهای زیستی میباشد. در این بررسی فناوریهای ساخت افزودنیهای پزشکی مورد بحث قرار گرفتهاست. همچنین بر پتانسیل سازههای طراحی شده توسط مهندسی بافت به منظور بازگرداندن نقایص بزرگ استخوانی دهانی و فک بالا در موقعیتهای تحمل بار توسط جراحی یک مرحلهای و یا دو مرحلهای، تاکید میشود. در حال حاضر اشکال عمدهی استفاده از پروتزهای مورد استفاده این است که ظرفیت بارگذاری آنها برای بازسازی ضایعات استخوانی کم است چرا که این پروتزها عمدتا از سیمان استخوانی، چسب، ذرات و گرانولها تولید میشوند. به همین دلیل برای ثابت کردن شکل نهایی منطقهی بازسازی نیاز به استفاده از یک مهار کننده میباشد. به عبارت دیگر، سازههای مهندسی بافت باید ساختار اصلی و پیچیدهی زمینه (داربست)، سلولها و عوامل فعال زیستی را به درستی تقلید کنند تا قادر به بهبود عملکرد پیوند و بازگرداندن خواص مکانیکی به بافت آسیبدیده باشند.
تکنیک ساخت به روش افزودنی به راحتی و به صورت خودکار با تکنیک تصویربرداری در تولید داربست به مهندسی بافت کمک میکند و همچنین اجازه میدهد داربستها در اندازه و شکل کلی و یا به صورت سفارشی برای هر بیمار ساختهشود.
استفاده از این تکنیک در درمان نقایص استخوانی فک و صورت همواره با موفقیت همراه بودهاست.
“نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است”
ساخت افزایشی در جراحی دهان، فک و صورت – قسمت دوم
/در فک و صورت, فک، صورت و جمجمه, مقالات/توسطدر حین بازسازی نقایص فک فوقانی، نه تنها حفظ یکنواختی آناتومیک و ظاهر مهم است، بلکه بازگرداندن عملکرد بافتی نیز اهمیت دارد. تا به امروز استفاده از روش پیوند استخوانی در جراحی دهان، فک و صورت با هدف بازسازی، به عنوان یک “استاندارد طلایی” مطرح بوده است. با این حال استفاده از استخوان پیوندی موجب عوارض جانبی برای موضع اهداکننده میشود. یکی دیگر از ضعفهای مهم پیوند استخوانی این است که آنها باید به صورت دستی مطابق با محل نقص ساخته شوند. بنابراین استفاده از روشهای درمانی غیرتهاجمیتر در درمان نقصهای استخوانی بیشتر ترجیح داده میشوند.
مهندسی بافت به عنوان یک جایگزین معتبر برای پیوند استخوان به شمار میآید که هدف آن بازگرداندن نقایص استخوانی ناشی از ضربه، تومور، و یا نقایص مادرزادی میباشد. این روش با اصول مهندسی پزشکی و مهندسی مواد ترکیب شده است.
مدلسازی کامپیوتری و تولید سریع پروتز نیازمند اطلاعاتی میباشد، که در طی آن یک تصویر سه بعدی مجازی ایجاد میشود که به منظور ساخت یک نمونه کابردی بالینی به کار میرود. چالش فعلی در درمان این است که تعادل مطلوبی بین خواص پروتز و انتخاب موثرترین نوع سلول برقرار شود بهطوریکه نسوج بافت (بافت مجدد) را به حداکثر و هزینهها را به حداقل ممکن برساند و همچنین درد و ناراحتی و فشار را برای بیمار کم کند.
“نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است”
ساخت افزایشی در جراحی دهان، فک و صورت – قسمت اول
/در فک و صورت, فک، صورت و جمجمه, مقالات/توسطساخت افزایشی فرآیند اتصال مواد به منظور تولید یک قطعه براساس اطلاعات مدل مجازی سه بعدی میباشد، که یک تکنولوژی قابل اعتماد در جراحی دهان، فک و صورت محسوب میشود. مدیریت بافتهای از دست رفته در نواحی صورت و جمجمه به علت ناهنجاریهای مادرزادی، تروما و یا درمان سرطان چالش بزرگی را برای جراحان فک و صورت ایجاد میکند. روشهای بسیاری برای مدیریت چنین نقصهایی وجود دارد اما پیوندهای استخوانی هنوز به عنوان یک استاندارد طلایی باقی مانده است.
با این وجود، درمانی مبتنی بر استفاده از مواد بیولوژیکی یا پروتز نیز به عنوان جایگزینی مناسب برای گرافت های استخوانی شناخته می شود. استفاده از این پروتکلهای درمانی اغلب نیازمند یک پروتز شخصیسازیشده میباشد، که نیازهای عملکردی و زیبایی، فراهم ساختن امکان خونرسانی و همچنین برآورده ساختن نیازهایی از قبیل اعمال بار و نیرو بر بافت آسیب دیده را فراهم میکند. در حال حاضر چنین پروتزهای سه بعدی با استفاده از تکنولوژی ساخت افزایشی تهیه میشوند. در این بررسی دو مورد از بازسازی نقصهای استخوانی دهانی و فک بالا و پایین با استفاده از این تکنولوژی مورد بررسی قرار گرفته است. با استفاده از کامپیوتر پروتزهای سه بعدی طراحی شده و مطابق با ضایعات استخوانی ساخته میشوند. علاوه بر این، فناوریهای مهندسی بافت به کمک تصویربرداری، جهت تعیین موقعیت جراحی و تسهیل تولید پروتزهای شخصیسازیشده که برای نیازهای بیمار به طور خاص تهیه میشود، مورد بحث قرار گرفته است.
“نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است”
بــــنش مدیکال
تولیدکننده پروتزهای فک و صورت
کیج ستون فقرات
پروتزهای شخصیسازیشده