بازسازی فک بالا و کف اربیت – بخش سوم

بعد از 10 روز از عمل­ جراحی از بیمار سی‌­تی­‌اسکن گرفته‌­شد تا موقعیت فلپ فیبولا و مش تیتانیومی با طراحی پیش‌­ازعمل مقایسه شود. از مش تیتانیومی از پیش‌­خم­‌شده شخصی­‌سازی­‌شده برای بازسازی کف اربیت (کاسه­‌چشم) و ترمیم کانتور فک بالا استفاده­‌شد. تمامی فلپ­ها در بدن زنده ماندند و عمل آنها موفقیت­‌آمیز بود. همانگونه که تصاویر سی­‌تی­‌اسکن نیز نشان می­‌دهند، ظاهر متقارن از لحاظ زیبایی ­شناختی و موقعیت مناسب قسمت فیبولا و مش تیتانیومی حاصل شدند. تمامی بیماران از ظاهر پس ­از عمل خود رضایت داشتند و فاصله عمودی بین فک ­بالا و پایین برای قراردادن ایمپلنت‌­های دندانی در آینده در موقعیت مناسبی نگه‌ ­داشته­‌شد. هیچ­کدام از بیماران محدودیتی در حرکت فک پایین خود نداشتند. یکی از بیماران دچار عفونت پس ­از عمل شد و یکی دیگر دچار دوبینی خفیف موقتی در خیره­ نگاه­ کردن شد که پس از یک ماه برطرف گردید. عوارض معمول همراه ماگزیلکتومی و ترمیم، نظیر پس زدن مش تیتانیومی، اکتروپیون یا انفتالموس برای بیماران رخ نداد.

این مطالعه به وضوح نشان داد که تکنولوژی برنامه­‌ریزی جراحی به کمک کامپیوتر می­‌تواند تاثیر مهمی در بازسازی عیوب فک و اربیت علی­‌الخصوص در برداشت و جانمائی فلپ فیبولا داشته باشد. محور فیبولا با کانتور آرک دهانی به صورت افقی همخوانی دارد و می‌­تواند فاصله عمودی صحیحی را حفظ کند که برای موقعیت­‌دهی و قراردادن ایمپلنت­‌های دندانی در آینده ضروری است، همانگونه که در معاینات پس ­از عمل و تصویربرداری سی‌تی از بیماران مشاهده شد.

 

“نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است”

بازسازی فک بالا و کف اوربیت – بخش دوم

از آپریل 2015 تا ژانویه 2016 مجموعا 6 بیمار به صورت پشت ­سر هم در این مطالعه گذشته‌­نگر شرکت داده شده‌­اند. معیارهای پذیرش بیمار در این مطالعه به صورت زیر است: 1) تومورهای فک بالا بدون تهاجم به بافت نرم 2) نیاز به ماگزیلکتومی کامل با حفظ محتویات کاسه­‌چشم 3) بازسازی همزمان فک با فلپ فیبولا و مش تیتانیومی شخصی‌­سازی­‌شده. تمامی بیماران تحت معاینات سی‌­تی­‌اسکن فک و صورت و قسمت پایینی پا قرار گرفتند. اطلاعات اسکن با فرمت DICOM به نرم­ افزار فرستاده­‌شد. بر اساس اطلاعات سی­‌تی­‌اسکن، تنها بیماران با تومور محدود­شده در استخوان فک ­بالا در مطالعه درنظر گرفته‌­شدند. مرزهای استخوانی مربوط به تومور و رابطه آن با سایر ساختارهای همجوار را می­‌توان به دقت با ماژول سه بعدی نرم ­افزار مشاهده‌­نمود. ماگزیلکتومی مجازی انجام شد و مجموعه‌­ای از برنامه‌های بازسازی فیبولا با استفاده از برنامه ایجاد شدند. مدل سه بعدی رزینی با چاپگر سه بعدی ساخته شد و برای خم­ کردن، یک الگو برای راهنمایی برداشت و موقعیت­‌دهی فلپ فیبولا و شکل­‌دهی مش تیتانیومی بر اساس آناتومی بیمار مورد استفاده قرار گرفت تا کف اوربیت (کاسه­‌چشم) را پشتیبانی کند و کانتور فک ­بالا را نیز بازیابی نماید. ماگزیلکتومی بر اساس برنامه­‌ریزی مجازی صورت گرفت و فلپ فیبولا نیز به همراه روند ماگزیلکتومی برداشت شد. سپس مش تیتانیومی از پیش­ خم­ شده و شخصی­‌سازی­‌شده درجای خود گذاشته­‌شد تا محل رزکسیون را پوشش دهد، کف اوربیت را پشتیبانی نماید و کانتور فک بالا را بازیابی و ترمیم کند.

 

“نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است”