پروتزهای سفارشی پرینت سهبعدی شده سابپریوستئال تیتانیومی برای بازساری آتروفی مندیبل خلفی در بیماران مسن – قسمت دوم
در بخش قبل تاریخچه پروتزهای سابپریوستئال و دشواری ساخت و استفاده از این پروتزها عنوان شد.
گزینه اول استفاده از مواد بازسازی به وسیله روشهایی است که با عناوینی همچون پیوند و آگمنت استخوانی باز و بسته، احیا هدایتشده استخوان (از جمله استفاده از مشهای بازسازی استخوان تحلیل رفته) با استفاده از مواد غیرجذبی و یا ممبرانهای جذبی، تکنیک ریج اسپلیت، استخوانسازی کششی (دیسترکشن استخوانی) و یا آگمنت سینوس (سینوس لیفت) شناخته میشوند. مساله موجود در استفاده از این روشها مدت زمان طولانی درمان، و امکان بروز عوارض حین و پس از جراحی به دلیل پیچیدگی پروسه درمان است. به علاوه هزینه مالی زیادی برای بیمار به همراه دارد.
روش دوم استفاده از ایمپلنتهای درون استخوانی در مکانهای نامطلوب از نظر آناتومیک، بدون استفاده از روشهای احیا استخوان است. از جمله استفاده از ایمپلنتهای کوتاه (شورت ایمپلنت)، ایمپلنت زاویهدار (تیلتد ایمپلنت)، ایمپلنت زایگوماتیک از جمله این ایمپلنتها هستند که البته در عمل کمتر مورد استفاده قرار میگیرند.
و در روش سوم در مورد برخی بیمارانی که دچار تحلیل شدید استخوانی شدهاند و تمایلی به استاده از روشهای بازسازی و احیا استخوانی ندارند، فناوریهای مدرن دیجیتال روشی قابل اتکا و تایید شده ارائه میدهند. در این روش شرایط ساخت پروتز سابپریوستئال شخصیسازی شده که در تطابق با مورفولوژی ناحیه مورد نظر و آناتومی بیمار باشند امکان پذیر است. این روش به صورت خاص در مورد افراد مسن که نیاز به درمانی خاص دارند و شرایط انتخاب روند درمانی طولانی و پیچیده جراحیهای احیا و بازسازی استخوان را ندارند کاربرد بیشتری دارد.
هدف این مطالعه نشان دادن کاربرد درمانی پروتزهای پرینت سهبعدی شخصیسازیشده سابپریوستئال تیتانیومی، برای جایگذاری پروتز دندانی ثابت در بیماران مسن دچار به آتروفی شدید در قسمت خلفی مندیبلها میباشد. در پستهای بعدی مراحل طراحی و تولید این نوع پروتز، نحوه قرارگیری داخل دهان و ارزیابی عملکرد این نوع پروتزها از نظر میزان فیت شدن، عوارض و غیر قابل استفاده شدن ارائه خواهد شد.