نتایج گزارششده توسط بیمار و پزشک در رابطه با کانتورینگ فک پایین با استفاده از پروتزهای شخصیسازیشده زاویهسازی فک تولید شده به روش چاپسه بعدی از جنس تیتانیوم – قسمت اول
کانتورینگ یا زاویهسازی فک جراحی زیبایی و اختیاری بوده که هدف آن بهبود کلی ظاهر چهره است. در آسیای شرقی کانتورینگ فک تحتانی با هدف کوچک، باریک و V-شکلکردن پایین چهره (جراحی V-line) محبوب شده و در اروپا، محبوبیت جراحی زاویهسازی فک تحتانی به جهت افزایش وضوح خط فکی، برجستگی زاویۀ فکی و قرینهسازی فک تحتانی رو به افزایش است؛ چرا که فناوری کنونی طراحی و تولید پروتز به کمک کامپیوتر میتواند به صورت تئوری پیامدهای عالی و مناسب این جراحی را تضمین نماید. با این حال، هنوز هم بیماران و هم پزشکان در خصوص انتخاب اندازه و شکل ایمپلنتها نگران هستند. نسبت تاثیر بافت نرم به سخت دقیقا در دسترس نیستند و به تصویرکشیدن طرح ارائهشده پیش از عمل (تصویر مجازی سهبعدی، ساختهشده توسط رایانه) رضایت پس از عمل را به صورت قطعی تضمین نمیکند.
هدف اصلی این پژوهش ارزیابی پیامدهای گزارششده توسط بیمار در رابطه با کانتورینگ خط فکی با پروتزهای اختصاصی چاپ سهبعدی آلیاژ تیتانیوم است که این ارزیابی با استفاده از پرسشنامۀ Face-Q انجام میشود. 4 پرسشنامۀ Face-Q (مقیاس ظاهرسنجی، مقیاسهای سنجش کیفیت زندگی برای عملکرد روانی و اجتماعی و مقیاس عوارض جانبی) برای 21 بیمار، که به طور متوالی بین سالهای 2014 و 2019 توسط جراح یکسان عمل شدند، ارسال شد.
پیامدهای عینی توسط گروهی متخصص ارزیابی شد. این گروه از 6 پزشک تشکیل شده بود که هرکدام در مرحلۀ متفاوتی از تعلیم جراحی دهان، فک و صورت قرار داشتند. این گروه قبل جراحی و حداقل 6 ماه پس از آن به تصاویر تمامرخ و نمای مایل چپ و راست صورت و میزان بهبود ظاهر بیماران امتیاز دادند. از مقیاس لیکرت[1] برای امتیازدهی از 1 تا 5 (شدیدا مخالف، مخالف، نه موافق نه مخالف، موافق، شدیدا موافق) در جواب به سوال «آیا نتایج افزودن/اصلاح خط فکی قابل قبول است؟» استفاده شد.
از میان 21 بیمار، 13 نفر به پرسشنامه پاسخ دادند. میانگین امتیازات تبدیلشده با مدل راش[2] برای رضایت، عملکرد روانشناختی و عملکرد اجتماعی (0-100) به ترتیب 70.6، 73.2 و 71.2 بود.
میتوانید ادامه خلاصه این مقاله شامل نتایج و تحلیل آنها را در پست بعدی مطالعه کنید.