جراحی تومور لگن و بازسازی به وسیله پروتز شخصیسازیشده تولید شده به روش پرینت سه بعدی – قسمت چهارم
نتایج و جمع بندی
علاوه بر جراحی تومور لگن، نحوه تولید و قرارگیری پروتز نیز در دمان هائز اهمیت است. در مقایسه با روشهای تولید سنتی، تکنولوژی ساخت افزایشی مزیتهایی از جمله طراحی سفارشی و منحصر به بیمار، قیمت پایین و بازده و کارایی بیشتر تولیدات را در زمینههای درمانی به همراه خواهد داشت.
به دلیل پیچیدگیهای آناتومیکی استخوان لگن، خارجسازی و رزکسیون تومور و جایگذاری پروتز همچنان مسالهای چالشی در درمان بیماران مبتلا به تومور بدخیم است. علاوه بر این از آنجایی که تومور لگن عموما در نزدیکی عروق خونی اصلی، عصبها و اندامهای سیستم گوارش و مثانه قرار دارد کنترل موقعیت و جهت ابزارهای برش و اره و حفظ فاصله با ارگانها حساس در حین جراحی تومور لگن دشوار است. علاوه بر این بر خلاف پروتزهای قدیمی استفاده از ابزارهای معمول برای جایگذاری پروتزهای شخصیسازی شده قابل استفاده نیستند و امکان عدم تطابق و اختلاف مکان نهایی پروتز با موقعیت ایدهآل آن که در طراحی پیش از جراحی در نظر گرفته شده وجود خواهد داشت.
به کمک سیستم نویگیشن جراحی ارائه شده، روش جدیدی برای کالیبراسیون پروتز شخصیسازی شده و مسیریابی آنی و لحظهای آن در حین جایگذاری در جراحی فراهم شده است.
ارزیابی دقت روش ارائه شده نشان میدهد دقت جایگذاری پروتز از طریق سیستم راهنمایی ارائه شده تا مقدار 0.75 میلیمتر قابل افزایش است که این میزان بیش از چهار برابر بهتر از جایگذاری ایمپلنت بدون استفاده از سیستم نویگیشن است. بنابراین این مقدار برای رسیدن به نتایج بالینی مورد نیاز در بازسازی لگن کافی و مناسب است.
در آینده نزدیک، امکان استفاده از این ابزار به طور مستقیم در سیستم راهنمای جراحی ما استفاده خواهد شد و از طریق قابلیت و قدرت بالای پردازش آن به کمک تکنولوژی پردازندههای گرافیکی در بافت نرم نیز شبیهسازی خواهد شد. به علاوه ارزیابیهای بالینی بیشتری برای صحه گذاری بهرهوری و کارایی سیستم نویگیشن صورت خواهد گرفت.